У Жмеринці, що на Вінниччині, невідомі скинули з постаменту пам’ятний знак загиблим на війні в Афганістані. Чорна плита із зображенням молодих воїнів з автоматами в руках розбилась на друзки.

— Ми з-під землі дістанемо тих, хто поглумився з пам’яті бойових побратимів, — каже голова районної організації обласної Спілки воїнів-інтернаціоналістів Павло Фармагей. — Я особисто звернувся з заявою в міліцію. Хліб у міліціонерів не відбираємо, але самі теж розшукуємо негідників.

Міськрайонна організація колишніх воїнів-«афганців» нараховує 130 чоловік, уточнив співрозмовник. І кожен з них виявив бажання долучитися до пошуку тих, у кого піднялася рука на пам’ятний знак, що містився неподалік від входу до міського парку культури та відпочинку.

— Це вже другий такий випадок, — продовжує Павло Фармагей. — Спочатку розбили зображення двох чорних тюльпанів. Вони стояли по обидва боки стели. Ми тоді не стали здіймати галас. Замовили в місцевих ковалів такі ж тюльпани з металу. А тепер бачте до чого дійшло.

Вінницька область.