Щиро вітаю вас з нагоди 85-річчя утворення Бердянського району та 65-ї річниці його визволення від німецько-фашистських загарбників.

Ваш край завжди славився працьовитими та цілеспрямованими людьми, які наполегливою і самовідданою працею творили історію свого регіону, щоденно примножуючи його добробут.

Славетний ювілей — своєрідний літопис подій одного із кращих районів Запорізької області, діянь трударів приазовських ланів.

Приємно зазначити, що зусиллями багатьох поколінь ваш район перетворено на сучасний центр розвиненого агропромислового виробництва. Реформування промисловості’ аграрного сектору дало змогу поліпшити економічні показники та підвищити добробут людей. Так, завдяки впровадженню нових районованих сортів сільськогосподарських культур, інтенсивній технології їх вирощування, плідній співпраці з науковими установами у 2008 році в районі отримали вал зернових і зернобобових на 85 відсотків більший, ніж торік.

Сьогодні маю нагоду подякувати усім за сумлінну працю, особистий внесок кожного у справу розвитку регіону, становлення української державності.

Особлива шана та низький уклон — усім ветеранам, які мужньо і героїчно захищали свою землю під час Великої Вітчизняної війни.

Благополуччя вам, добробуту, злагоди та миру. Хай це свято додасть наснаги для того, щоб зробити свій край і Україну заможними та процвітаючими.

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.