Галичина, яка останніми роками демонструвала непохитну одностайність, розкололася. І це відверто продемонстрував мітинг, який минулої неділі відбувся у Львові, біля пам’ятника Шевченкові. Тут, на проспекті Свободи, зібралося понад три тисячі осіб, і одні з присутніх підтримували БЮТ, а інші — «Нашу Україну». Заанонсований мітинг прихильників БЮТу затримали майже на годину, поваги до виступаючих, як було колись, не виявляли. Натовп перегукувався вигуками «Юля», з одного боку, та «Зрадників — геть!», «Ганьба!», «Ющенко» — з другого. На якийсь час відключили мікрофон. Коли люди між собою почали штовхатися і зламали держак прапора БЮТу, зовсім недалеко було до загальної бійки. Якби не шеренга міліціонерів, виставлена між прибічниками різних таборів, могло б розпочатися таке!..

Коли мітинг бютівців закінчився, до мікрофона попрямували «нашоукраїнці». Неможливість провести спільний мітинг вони пояснювали незгодою, що виявилася під час розробки резолюції мітингу. В свою чергу, голова Львівської обласної організації УНП Богдан Козак несподівано для усіх «нашоукраїнців» закликав створити Блок Віктора Ющенка...

Народний депутат Тарас Стецьків те, що відбулося у Львові, назвав «політичним свинством» і зазначив, що неозброєним оком було видно, що всі ці дії були інспіровані зовні і, вочевидь, проплачені. Він наголосив, що подібне у толерантному Львові свідчить: безвідповідальність політиків дійшла межі, і якщо депутати не схаменуться, вирок виборців на наступних виборах буде нищівним.