Робоча поїздка Голови Верховної Ради Арсенія Яценюка до Запоріжжя розпочалася з відвідання ЗАТ «Запорізький автомобілебудівний завод». Як потім сказав на прес-конференції Арсеній Петрович, «я б не хотів, щоб Україна асоціювалася виключно з агропромисловою чи хуторянською державою. Науковий і технічний потенціал знаходяться у високотехнологічних галузях авіабудування, машинобудування та інформаційних технологіях. А «ЗАЗ» — це та компанія, яка дає можливість ще майже 900 суб’єктам господарювання отримувати замовлення. Це великий комплекс, який і рухає технічний прогрес».

Далі Арсеній Яценюк взяв участь у відкритті після капітального ремонту міського Палацу урочистих подій (на знімку). В оновленому палаці втілено красу, фантазію та великий труд дизайнерів і будівельників, які постаралися створити справді неперевершений архітектурний комплекс. І приємно, що цього дня на рушник стали дві пари молодят: Юрій Марченко та Юліана Малахова, Антон Богунський і Світлана Довбня. Вітаючи молодят з такою незабутньою подією в їхньому житті, Арсеній Петрович пожартував: «Ви не подумайте, що я приїхав у Запоріжжя одружуватися. Але якби я знав, що у вас є такий чудовий Палац урочистих подій, то, напевно, про це подумав би. Те, що сьогодні тут відбувається, — це основне, що рухатиме українське суспільство. Молодь становить сьогодні кістяк українського суспільства, це наше майбутнє. У мене дуже легка рука. Тому повірте, що у ваших сім’ях буде порядок. А як не буде порядку, то подзвоніть і я наведу його швиденько».

Потім відбулася зустріч з викладачами і студентами Запорізького національного технічного університету. І тут Голова Верховної Ради зазначив, що освічена і здорова нація — це ті дві речі, які повинні зробити Україну конкурентоспроможною державою. Викладаючи свої погляди на освіту, він відзначив позитивну роль і авторитет вузу. Зазначив, що нові позиції університет може посісти лише тоді, коли тут буде запроваджено електронний деканат та електронну бібліотеку.

На думку Арсенія Петровича, хоча в Україні у п’ять разів більше вузів, ніж у Франції, жоден український вищий навчальний заклад не посів поки що провідних місць у світовому рейтингу, а це означає, що якість освіти в нас відстає від європейської.

На прес-конференції, на запитання, чи збирається він стати посередником у досягненні єдності між членами демократичної коаліції, Арсеній Петрович відповів, що займається цим уже кілька місяців поспіль. «Я був і залишаюсь апологетом демократичної коаліції й до сьогоднішнього дня захищаю її, — сказав Арсеній Яценюк. — Але навіть у мене інколи виникає запитання: а скільки ще сил треба докласти для її втримання? Залишилося мало часу, і єдиний вихід — знов повернутися до переговорного процесу. Але якщо політичні амбіції не буде прибрано, то ці переговори закінчаться тим же, чим вони й розпочиналися».

Голова Верховної Ради виступив на обласному державному телебаченні, а також відвідав 275-ту артилерійську базу ракет та боєприпасів поблизу села Новобогданівка Мелітопольського району, де ознайомився з ходом робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та поспілкувався з жителями навколишніх сіл.