Понад п’ять годин у Генпрокуратурі провела в четвер Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко. Її допитували слідчі головного управління з особливо важливих справ стосовно отруєння Віктора Ющенка в 2004 році, повідомила прес-секретар глави уряду Марина Сорока. За її словами, Юлія Тимошенко одразу поїхала працювати в Кабінет Міністрів, бо в неї була запланована міжнародна зустріч. Через це, зі слів Марини Сороки, прем’єр не змогла вийти до журналістів. Однак пресі стало відомо, що Юлії Тимошенко призначено ще одне «побачення» із слідчими — на вівторок, 16 вересня.

Уранці ж перед тим, як зайти на допит, Юлія Тимошенко прокоментувала свій візит до головного наглядового органу так: «Я законослухняна людина, і тому, отримавши повістку, прийшла до Генеральної прокуратури».

Коли одну людину, яку Президент вважає своїм конкурентом на виборах, одночасно звинувачують у національній зраді, шпіонажі на користь Кремля, а зараз ще й Віктор Андрійович Ющенко викликає мене до Генпрокуратури щодо його власного отруєння — то тут уже без коментарів, тут і так усе ясно, — сказала Прем’єр-міністр.

Вона також повідомила, що в справі про отруєння Президента запрошується до ГПУ як свідок уже вдруге. Глава уряду висловила співчуття з приводу того, що «нині політизуються всі речі, в тому числі й здоров’я Президента». Юлія Тимошенко перед журналістами наголосила, що, на її переконання, Генпрокуратура замість того, щоб викликати на допити людей, непричетних до зазначеної справи, має замовити міжнародну експертизу, яка б з’ясувала: «яке було отруєння, як воно проходило і чи сьогодні у Президента ще є наслідки».

Водночас на офіційному сайті Генеральної прокуратури розміщено заяву прес-служби цього відомства, в якій повідомляється, що «факт отруєння Ющенка В. А. доведений слідством, різними іноземними лабораторіями та експертизою із залученням міжнародних спеціалістів і вважається доконаним фактом, який сумніву не підлягає».

У тексті також є застереження, адресоване політикам та особам, які займають особливо відповідальне посадове становище в державі, з рекомендацією утримуватися від подібних заяв.