Таку думку висловив народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко на прес-конференції, в якій також взяли участь народні депутати: від «НУ—НС» Владислав Каськів, від ПР Юрій Мірошниченко та глава правління Комітету виборців Ігор Попов.

За його словами, парламент і коаліція працюватимуть нормально. Він зазначив: якщо все ж таки дострокові вибори буде оголошено, то і Президент, враховуючи низьку підтримку його серед населення, повинен піти на дочасні вибори.

Народний депутат від ПР Юрій Мірошниченко також вважає, що виборів цього року не буде. «Я не бачу підстав для проведення дострокових виборів, принаймні зараз», — сказав він.

На його думку, політики здатні досягти, попри всі суперечності та протистояння, домовленостей і не дати радикально настроєним політичним діячам і чиновникам зробити дострокові вибори.

Народний депутат від «НУ—НС» Владислав Каськів вважає, що такі заяви Валерія Писаренка і Юрія Мірошниченка свідчать про створення нової коаліції за участю цих двох політичних сил. Він сказав, що це є нормальним з юридичної точки зору кроком, але, водночас, постає питання про ідеологічні основи такої коаліції. Разом з тим Владислав Каськів зазначив, що створення коаліції між БЮТ і ПР нарешті поставить крапки над «і» для виборців і покаже, хто є хто в українській політиці.

Коментуючи ситуацію з необхідністю швидкого перегляду закону про вибори народних депутатів, він сказав, що реформа виборчого законодавства у нашій країні назріла не сьогодні та навіть не вчора. «Щоб її провести якнайшвидше та якомога ефективніше, депутатам усіх без винятку фракцій треба поставити на другий план свої особисті амбіції і просто зайнятися справою. Усім треба зрозуміти: реформування закону про вибори важливіше, ніж збереження особистих інтересів кожного з нас», — переконаний Владислав Каськів.

У свою чергу глава правління Комітету виборців Ігор Попов сказав, що у відносинах між депутатами нинішнього парламенту накопичилася маса суперечностей, які потребують якогось оперативного вирішення. «Чесним і справедливим виходом із цієї ситуації стануть позачергові парламентські вибори на початку зими 2008 року. Якщо вони проходитимуть згідно з чинним законом, то провести їх буде не так уже й складно», — вважає Ігор Попов.