Урок без класу і вчителя

І не за партою, а за домашнім комп’ютером — саме так навчатимуться діти в Дашковецькому, Пасічнянському та Старосинявському освітніх округах. Для проведення експерименту шкільного дистанційного навчання Старосинявський район обрали не випадково. Школи району не забезпечені достатньою кількістю кадрів для впровадження профільного навчання. До того ж у зазначених освітніх округах є школи, розташовані доволі далеко від центру, а кількість учнів у них мінімальна. Тому й вирішили запропонувати їм дистанційне навчання вдома. Для цього вчителі розробили електронні посібники за модульною системою з мови, історії, права, а також хімії, математики, економіки.

Ірина КОЗАК.

Хмельницька область.

Діти, які правильно харчуються, краще вчаться. Такого висновку дійшли канадські дослідники, розглянувши дієтичні переваги, вагу, зріст і рівень успішності п’яти тисяч школярів.

Збагачення раціону фруктами, овочами, зерновими і білковими продуктами, кальцієм було пов’язано з швидким виконанням домашньої роботи, кращими результатами тестів, іспитів і загальною високою успішністю. У тих учнів, які регулярно вживали їжу з великою кількістю насичених жирів і солі, навпаки, були зафіксовані погані оцінки.

УНІАН.

Вони (сини Тараса Бульби. — Ред.) були віддані на дванадцятім році до Київської академії, бо вся значна старшина вважала своїм найпершим обов’язком віддавати своїх дітей у науку, хоч і робилося це лише задля того, щоб опісля зовсім її забути.

Микола ГОГОЛЬ.«Тарас Бульба», 1842.