Cьогодні Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має з’явитися в Генеральну прокуратуру на допит. Сама вона пов’язала цей візит із політичними переслідуваннями, про що сказала під час прес-конференції в понеділок. Зокрема, тоді очільниця уряду повідомила, що на адресу керівника СБУ Валентина Наливайченка надійшов лист за підписом керівника секретаріату Президента Віктора Балоги, в якому її звинувачують у національній зраді за сімома пунктами.

У свою чергу, керівник СБУ звернувся до Генерального прокурора Олександра Медведька із проханням провести спільну перевірку дій окремих посадових осіб Кабміну. Але вже в понеділок увечері сама Юлія Тимошенко оприлюднила відповідь Генпрокуратури в телеефірі — мовляв, у листі СБУ відсутні факти, які доводять склад злочину. Натомість із тексту цього листа, розміщеного на сайті «Української правди», випливає, що «пропозиція стосовно необхідності створення спільної оперативно-слідчої групи є передчасною, бо відсутні передбачені кримінально-процесуальним законодавством підстави для її створення». Однак, ідеться в листі, СБУ вправі у межах наданих повноважень провести таку перевірку самостійно.

Отримати коментар від керівника прес-служби СБУ Марини Остапенко нам учора не вдалося — її телефон мовчав. ГПУ погодилась коментувати ситуацію лише після офіційного запиту на ім’я Олександра Медведька. А допит Юлії Тимошенко, як з’ясувалося, пов’язаний із розслідуванням справи про отруєння Віктора Ющенка у 2004 році.