Днями в обласному центрі відкрили льодовий спортивний комплекс «Лідер»

Це єдиний спортивний комплекс, споруджений за 17 років незалежності за бюджетні кошти, наголосив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко під час відкриття льодового палацу.

Вартість об’єкта — 30 мільйонів гривень, із них дві третини виділено з державного бюджету, решта — із міського. Загалом у державному бюджеті на розвиток зимових видів спорту передбачено 120 мільйонів гривень. «Цього року, гадаю, нам вдасться переконати парламент і уряд, що хокей в Україні необхідно продовжувати. Для мене дуже важливо, щоб наша збірна потрапила на олімпіаду у Ванкувері», — зауважив Микола Томенко.

У свою чергу міський голова Олександр Лук’янченко переконаний: «На цій ковзанці виростуть справжні переможці, які принесуть не одну медаль до казни зимових Олімпійських ігор».

Уже наступного місяця в палаці запрацюють дитячі спортивні школи з хокею та фігурного катання, а також пункти прокату ковзанів. На діяльність дитячих секцій із міського бюджету буде виділено майже півмільйона гривень на рік.

Планується, що аналогічні сучасні спортивні комплекси з’являться також у Харкові, Херсоні та Калуші (Івано-Франківська область). Щоправда, за словами Миколи Томенка, в цих містах виникли ускладнення, оскільки місцеві ради не змогли профінансувати потрібну частину коштів.

Заступник Голови Верховної Ради зустрівся також з викладачами та студентами філологічного й історичного факультетів Донецького національного університету і презентував їм аудіовидання «Класика української літератури. Живі голоси». Це добірка унікальних аудіозаписів відомих українських літераторів, видана до 17-ї річниці незалежності України фондом Миколи Томенка спільно з Національною радіокомпанією України. Також для роботи вузу Микола Томенко передав компакт-диски «Лебеді материнства: Живий голос Василя Симоненка» та «Головні пісні і мелодії України».