Учора до Грузії прибула делегація представників партії «Наша Україна» на чолі з її головою В’ячеславом Кириленком. До її складу ввійшли народні депутати Руслан Князевич, Андрій Парубій, Зіновій Шкутяк, Володимир В’язівський, Лілія Григорович та Володимир Карпук. Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі партії.

Виступаючи в грузинському парламенті, В’ячеслав Кириленко, зокрема, зазначив: «Наша Україна» стоїть на позиції підтримки територіальної цілісності Грузії і засуджує визнання Росією незалежності Абхазії та Південної Осетії. Ми переконані, що угода про мирне врегулювання, відома як план Саркозі, має неухильно дотримуватися, а отже, російські війська повинні негайно залишити Грузію».

Водночас депутат висловив стурбованість тим, «що для агресії проти Грузії використано Чорноморський флот Росії, котрий базується в українському місті Севастополі». Такі дії, за його словами, є небезпечними не лише для Грузії, а й для самої України. Тому відповідно до рішення Президента введено новий, більш жорсткий порядок пересування кораблів та літаків Чорноморського флоту.

В’ячеслав Кириленко переконаний: надійний мир і стабільність у цьому регіоні може забезпечити лише повноцінна участь наших країн у системі колективної європейської безпеки, якою є блок НАТО. «Членство в НАТО сприятиме демократичним перетворенням та економічному розвитку наших країн і, найголовніше, стане реальним кроком на шляху до європейської інтеграції», — наголосив парламентарій.

За його словами, «Україна сприймає Грузію як давнього й надійного партнера. Цей союз є глибоко органічним. Нас єднають давні історичні й культурні зв’язки, спільна історична доля, боротьба за незалежність, мирні демократичні революції, які принесли нашим народам свободу». Тож для нас боротьба за цілісність Грузії — це боротьба за цілісність України, підкреслив він, а боротьба за мир на Кавказі — це боротьба за мир в усій Східній Європі.

Під час візиту члени делегації планують також зустрітися з Президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, міністром оборони Давідом Кезерашвілі, із заступником міністра закордонних справ Гріголом Васадзе та відвідати грузинські міста, що постраждали під час бойових дій.