Для подолання політичної кризи необхідно провести дострокові парламентські вибори. На цьому під час прес-конференції наголосив лідер Соціалістичної партії Олександр Мороз.

«Розуміючи, що стабільності для роботи цього парламенту немає... тому дострокові вибори у цьому випадку — об’єктивна необхідність», — підкреслив Олександр Мороз.

При цьому він зазначив, що до таких виборів вже почали готуватися багато політичних сил, у тому числі й СПУ. Водночас Олександр Мороз сказав, що остаточна тактика, стратегія і виборчий список будуть визначені на з’їзді партії, який відбудеться у разі оголошення дострокових виборів.

Окрім того, він вважає, що формування коаліції між БЮТ і ПР є малоймовірним.

За його словами, ці політичні сили можуть домовитися за багатьма питаннями, оскільки ті бізнесові структури, які стоять за ними, мають багато спільних інтересів. Виходячи з цього, вважає він, таке об’єднання можливе, але враховуючи те, як воно буде сприйнято суспільством, це — неможливо.

Лідер СПУ вважає безперспективними ініціативи про імпічмент Президенту Віктору Ющенку у Верховній Раді 6-го скликання. «Зараз, за моїми припущеннями, нікому буде цим питанням займатися. Ним може займатися тільки наступний парламент», — зауважив Олександр Мороз.

Він сказав, що в парламенті нині відсутні політичні сили, здатні технологічно розробити процедуру імпічменту. «Сьогодні я не бачу парламентських політичних сил, здатних провести закон, який відкривав би процедуру імпічменту», — зазначив лідер СПУ.

Також Олександр Мороз вважає, що необхідно прийняти закон, який регламентує процедуру імпічменту.