Таку назву має один з найкращих санаторіїв відомого в Україні моршинського курорту на Львівщині. Тут щороку оздоровлюються сотні осіб, багато з яких приїздять з-за кордону: Білорусі, Молдови, Росії тощо.

— Це й не дивно, — розповів головний лікар «Лаванди» Степан Олександрович Черкес, — адже в нашому санаторії працюють висококваліфіковані спеціалісти, які не тільки встановлять правильний діагноз, а й призначать хворому індивідуальний курс лікувально-оздоровчих процедур. Умови проживання у корпусі теж непогані — є і кімнати з усіма зручностями. Лікуємо з успіхом навіть такі задавнені хронічні хвороби, як холецистити, холангіти, гепатити, панкреатити та багато інших.

— А в курортній бальнеологічній лікарні, — додає головний лікар цієї оздоровниці Євген Романович Слободян, — хворим роблять кишкові зрошення (очищення кишечника), підводний та ручний масажі, вони отримують такі процедури, як електрофорез, аплікації озокериту, тричі на день вживають цілющу мінеральну воду з бювету. Природну воду з джерела № 4 вони мають змогу пити досхочу. Організовуємо різноманітні екскурсії в Карпати і до пам’яток історії. Крім того, прямо у нас можна придбати курсівку чи путівку з відповідним лікуванням.

Тим, хто вперше тут лікується і хоче бути здоровим, місцеві лікарі радять приїздити на моршинський курорт щороку...

Олекса ВАЩЕНКО, журналіст.