Минулої неділі в Івано-Франківську під гаслом «Ні — кремлівському сценарію!» відбулося віче національно-демократичних сил Прикарпаття. У ньому взяли участь представники партії «Наша Україна», ВО «Свобода», Української народної партії, Народного руху України, Конгресу українських націоналістів, Партії промисловців і підприємців та інших. Участь у вічі взяли народні депутати Роман Ткач, Микола Круць, Зіновій Шкутяк, голова обласної ради Ігор Олійник, голова облдержадміністрації Микола Палійчук.

Голова ОДА Микола Палійчук, зокрема, зазначив, що «нинішні події у Верховній Раді здійснюються за сценарієм Кремля». «Ми зробимо все, щоб депутати схаменулися і була демократична коаліція», — зазначив він. Не допустити переділу кордонів і захистити Президента Віктора Ющенка закликав учасників віча голова облради Ігор Олійник.

У резолюції віча підкреслюється, що ще не пізно зберегти коаліцію національно-демократичних сил у Верховній Раді. «За кимсь Москва, а за нами — Україна. Тому ми переможемо. Свободу Грузії, яка є свободою і для України!» — наголошують учасники віча.

Івано-Франківськ.