Коаліцію може порятувати Блок Литвина

Народний депутат Кирило Куликов (фракція «НУ—НС», депутатська група «Народна самооборона») оптимальною вважає коаліцію у складі фракцій БЮТ, «НУ—НС» і Блоку Литвина. Отож він закликав Блок Литвина визначитися стосовно можливості створення такої коаліції, оскільки це, на його думку, дасть змогу стабілізувати ситуацію в парламенті.

Окрім того народний депутат зазначив, що володіє інформацією з приводу можливої радикалізації суспільства у зв’язку з політичною ситуацією, та не виключив можливості провокаційних дій з боку основних політичних сил країни. У зв’язку з цим К. Куликов повідомив, що має намір передати наявну в нього інформацію до компетентних органів влади.

Лідер КПУ прогнозує позачергові вибори

Лідер фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петро Симоненко сумнівається у створенні коаліції фракцій Партії регіонів та Блоку Юлії Тимошенко. «У мене є великі сумніви щодо того, чи відбудеться коаліція між регіоналами і БЮТ», — сказав він та припустив, що Президент знову видасть указ про позачергові парламентські вибори. На думку лідера фракції КПУ, таким чином В. Ющенко спробує зіштовхнути політичні сили і за рахунок їх боротьби підвищити свою електоральну підтримку.

Водночас П. Симоненко вважає, що такі вибори не принесуть користі державі. Швидше за все, вони не відобразять реального волевиявлення громадян, зокрема з тієї причини, що досі не створено державного реєстру виборців.