Обійшлися без «патріотів»

Баскетбол. Чемпіонат Європи-2009. Чоловіки. Відбірний турнір. Київ. Палац спорту. Україна—Франція. 78:77.

Україна: Ліщук — 18 очок, Кривич — 15, Кольченко —12, Забирченко — 9, Агафонов —8, Дроздов — 7 + 6 підбирань, Онуфрієв — 7 + 5 підбирань, Кравцов — 2.

Франція: Паркер — 30, Туріаф — 19 + 5 підбирань, де Коло — 10, Брюн — 5 + 5 підбирань, Кірксей — 4, Діавара — 3, Соліман — 2, Шикамбу — 2, Маркіз — 2.

Національна збірна України тріумфально відкрила баскетбольну осінь у Києві. Наші хлопці у драматичному двобої здолали фаворита турніру —команду Франції, одну з найсильніших у Європі. Бойова і самовіддана гра наших спортовців порадувала численних уболівальників, котрі зібралися на трибунах головної критої арени країни.

Як відомо, в українському баскетболі, на жаль, стався розкол. І кілька «опозиційних» клубів не дозволили своїм гравцям виступати за національну збірну країни. Як кажуть, Бог їм суддя. Але і без цих «патріотів» збірна жива і здобуває ось такі прекрасні перемоги.

Тепер на наших хлопців очікує дуже непростий і відповідальний виїзд до Бельгії. Зустріч з тамтешньою збірною відбудеться завтра.

Запросили чемпіонат світу

Хокей. Першого дня осені минув термін подання заявок на проведення чемпіонату світу ІІХФ-2014. П’ять країн, які мають намір прийняти цей турнір, до січня 2009-го повинні презентувати свої заявки. Країну-організатора ЧС-2014 назвуть на наступному щорічному Конгресі ІІХФ у травні 2009 року в Берні (Швейцарія). Офіційними претендентами стали Чеська Республіка і Латвія, які раніше проводили світові чемпіонати, а також Білорусь, Угорщина та Україна, які ніколи не приймали чемпіонати світу вищого дивізіону.

До речі, наступні світові хокейні форуми відбудуться: 2009 року у Швейцарії (Берн, Цюріх, Клотен), 2010 року у Німеччині (Кельн, Мангейм), 2011 року у Словаччині (Братіслава, Кошіце), 2012 року у Фінляндії (Гельсінкі, Турку), 2013 року у Швеції (Стокгольм, Мальме).

Лише результати

Теніс. Нью-Йорк. Відкритий чемпіонат США. Фінал. Жінки. Серена Вільямс (США) — Єлена Янкович (Сербія). 6:4, 7:5.