Вчора у Верховній Раді вітали спортсменів, які на XXІX Олімпійських іграх у Пекіні здобули найбільшу за роки незалежності України кількість нагород. Їм вручили Почесні Грамоти Верховної Ради просто в сесійній залі під час перерви у засіданні. Причому спортсмени зайняли місця народних депутатів від «НУ—НС», яких учора в залі майже не було.

— У цьому приміщенні буває мало приємних моментів, — зазначив під час вручення Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк. — Але сьогодні — виняток, коли запрошено дійсно цвіт української спортивної еліти, людей, які зробили набагато більше десятка міністрів закордонних справ.

На думку глави парламенту, визначна роль олімпійців полягає в тому, що вони довели світові: Україна — справжня європейська держава. Арсеній Яценюк наголосив, що навіть при мізерному фінансуванні українські спортсмени змогли посісти на Олімпіаді 11-те місце. Якби коштів було достатньо, то Україна змогла б обійти в спорті і Китай, і США, припустив глава парламенту. А до колег Арсеній Яценюк звернувся з закликом якомога швидше ухвалити закон про фізичну культуру і спорт.

На знімку: Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк і золота призерка Олімпійських ігор-2008 у складі української жіночої команди з фехтування на шаблях Ольга Харлан.