Шановні підприємці!

Сердечно вітаю вас із професійним святом — Днем підприємця!

Мої поздоровлення вам, людям ініціативним, тим, хто, долаючи труднощі, розвиває власну справу і тим самим робить свій внесок у розвиток національної економіки. Тим, хто не боїться брати на себе відповідальність і систематично приймає професійні рішення, на свій власний ризик створює і примножує добробут свій, а з ним — і добробут держави.

Важко переоцінити роль підприємництва у здійсненні економічних реформ у сучасній Україні. Адже ваша діяльність створює надійне підґрунтя для майбутнього добробуту держави. Саме розвиток малого та середнього бізнесу передбачає нові робочі місця, сплачені податки, розширення асортименту товарів і послуг, створює конкурентне середовище, а в кінцевому результаті працює на інтереси кожного споживача.

Держава усвідомлює потреби представників бізнесу, але, на жаль, дотепер залишається в неоплатному боргу перед вами. Зокрема, досі не розв’язані питання створення прозорої і зрозумілої системи оподаткування, кредитування підприємництва, багато інших проблем. При цьому хочу наголосити: лише у взаємному розумінні й постійному діалозі можна досягти позитивних результатів. Тож ми, парламентарії, чекаємо від вас конструктивних ініціатив та пропозицій.

Сьогодні нагальними для влади залишаються питання удосконалення регуляторної та дозвільної політики, механізмів антимонопольного регулювання, налагодження системи потужного контролю і посилення відповідальності за забезпечення прав та інтересів підприємців, подальше упорядкування сфери ліцензування і державної реєстрації, зменшення податкового навантаження.

У свою чергу Верховна Рада України ставить за мету виконати нагальне завдання — створити для належного розвитку бізнесу сучасне і якісне нормативне підґрунтя.

Бажаю вам витримки, оптимізму і невичерпної наснаги в праці. Нехай кожна започаткована справа буде вдалою і успішною.

Міцного вам здоров’я, сімейного затишку та світлого майбутнього вам і вашим родинам!

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.

Привітання до Дня підприємця

Шановні підприємці України!

Від імені Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва прийміть найщиріші вітання з професійним святом — Днем підприємця!

Підприємницька діяльність є одним з вагомих важелів економіки держави, спрямованим на забезпечення динамічного зростання добробуту людини, і створює можливість підвищення соціальних стандартів для всіх українців.

Підприємництво в Україні впродовж останніх років відіграє дедалі більш важливу роль у створенні нових робочих місць та розв’язанні проблем зайнятості населення, розвитку конкуренції та підйому економіки країни. За рахунок збільшення стійкого прошарку власників, постійного розвитку малого та середнього бізнесу в Україні поступово зміцнюються позиції середнього класу.

Завдання успішного розвитку бізнесу має бути пріоритетною справою органів влади на усіх рівнях. Верховною Радою України за останні роки створено необхідну законодавчу базу, яка забезпечує умови плідного розвитку підприємницької діяльності в країні. Українській парламент і надалі спрямовуватиме свої зусилля на вдосконалення чинного законодавства та подальший розвиток правової бази підприємництва, забезпечення його підтримки й захисту.

Вітаючи зі святом, бажаємо всім підприємцям натхнення та невичерпної енергії і оптимізму для здійснення всіх життєвих планів. Нехай розпочаті вами справи будуть вдалими і успішними. Щастя, здоров’я, миру і злагоди Вашим родинам!

Голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія КОРОЛЕВСЬКА.