Президент Петро Порошенко перейшов до плану «Б», який підтримується і військовими, і цивільним населенням. Про це в парламенті повідомила Уповноважена Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко (фракція «УДАР»).
— Наші військові робитимуть ставку на нейтралізацію терористів, але всі військові операції проводитимуться так, щоб зберегти життя мирних громадян, — сказала вона. — Українські військові під час проведення АТО на Сході України робитимуть усе для забезпечення життя мирних громадян.
І. Геращенко наголосила, що встановлення миру на Сході є ключовою метою глави держави. Вона зауважила, що мирний план було не раз порушено з боку сепаратистів та терористів.
Народний депутат також повідомила, що ухвалено рішення про відновлення роботи тристоронньої контактної групи, і не виключено, що її чергове засідання відбудеться в Мінську. Україну в цій групі представляє екс-Президент України Леонід Кучма.
За словами І. Геращенко, очікується, що цього тижня Президент ухвалить низку кадрових рішень стосовно силового блоку. «Цього тижня Президент внесе кадрові пропозиції для посилення силового блоку, і парламент повинен їх підтримати», — наголосила парламентарій.