У львівських школах з метою профілактики підліткової злочинності встановлять камери відеоспостереження. В нинішньому міському бюджеті Львова на їх установлення на території 12 шкіл передбачено 800 тис. грн. Таким чином, у кожному районі відеоспостереженням буде забезпечено по дві школи.

Недавно члени робочої групи разом із представниками міліції та управління освіти об’їздили львівські школи і визначили серед них першочергові в списку на встановлення відеокамер. За словами депутата Львівської міськради Ігоря Микитина, відеоспостереження «дасть можливість стежити за поведінкою школярів, визначати випадки її порушення і, таким чином, сприяти мінімізації злочинного впливу на неповнолітніх».

За повідомленням прес-служби міськради, загалом з міського бюджету цього року виділено 2,4 млн. грн. на реалізацію комплексної програми профілактики злочинності у Львові на 2007—2008 р. Крім камер відеоспостереження для шкіл, також буде закуплено додаткове устаткування для дільничних пунктів міліції, обладнано додаткові пішохідні переходи на дорогах, у найнебезпечніших місцях.