На Кіровоградщині презентували проект концепції взаємодії між владою та громадськістю. З одного боку гарантом її виконання виступила обласна державна адміністрація, з другого — неурядові громадські організації Кіровоградщини.

Учасники зустрічі, під час якої відбулася презентація, переконані, що влада і суспільство, незважаючи ні на що, повинні бути єдиними у прагненні забезпечити в області дотримання основних критеріїв демократії та забезпечення високих соціальних стандартів. Тож готовність до плідної співпраці висловлюють обидві сторони. Тим паче, що існуючі проблеми не можуть бути розв’язані тільки зусиллями влади — потрібна ще й активна позиція громадськості. На думку громадських активістів, саме неурядові громадські організації мають стати рушієм у пошуку оптимальних шляхів їх вирішення.

Документ складається з кількох розділів і передбачає консультації із громадськістю, залучення громадських організацій до реалізації основних напрямів внутрішньої політики, здійснення ними контролю за діяльністю влади, моніторинг громадської думки тощо.

Для покращення взаємодії між партнерами співпраці передбачено внесення змін до документа.