У Херсоні українські патріоти зірвали провокаційну акцію з постачання потрібної «картинки» на російські телеканали. Вони відстежили групу з десятка жіночок, які під виглядом солдатських матерів постійно влаштовували «акції протесту» під військкоматами, нібито вимагаючи повернути їхніх синів додому. Причому ніхто з них місць служби та прізвищ цих синів не називав і зі співробітниками військкоматів спілкуватися не мав охоти.

Натомість відзняті сюжети регулярно з’являлися в ефірі каналу Росія 24 та інших. Тож коли провокаторки зібралися влаштувати чергове шоу в Потьомкінському сквері в центрі Херсона, активісти взяли їх у щільне кільце, і підняли гасла за єдність держави та проти сепаратистів. Ще й закріпили в руках бронзової фігури князя Григорія Потьомкіна жовто-блакитний прапор.

На такому фоні сюжету про «масовий протест херсонців» вочевидь не виходило, тому ентузіазм псевдосолдатських матерів помітно вщух. А коли жіночок попросили розповісти, скільки їм заплатили за «масовку», вони сипонули зі скверу в різні боки. Їм навздогін активісти пообіцяли приходити на кожне їхнє замовне «пацифістське» збіговисько, аби глядачі в Росії бачили справжнє ставлення більшості херсонців до подій на сході України.