Футбол. На динамівській базі в Кончі-Заспі відбулася традиційна перед черговими матчами зустріч тренера збірної України з представниками ЗМІ. Як відомо, у суботу на львівському стадіоні «Україна» наша команда поєдинком проти збірної Білорусі розпочне відбірний цикл до чемпіонату світу-2010.

— Звичайно, трохи хвилюємося, — сказав Олексій Михайличенко (на знімку). — Ми чекали цього моменту, готувалися до нього. Втім, то хвилювання швидше приємне. Нас очікує боротьба та перевірка наших сил. Змагатимемося за вихід із досить важкої групи. Наш перший суперник не з легких. Білоруський футбол прогресує. Свідчення цьому — вихід клубу БАТЕ до групового раунду Ліги Чемпіонів.

Гадаю, що ми достатньо вивчили суперника. Білоруські футболісти мали солідний вигляд у товариських зустрічах. Вони не поступалися Аргентині та Іспанії. Одне слово, збірна Білорусі зробила якісний крок уперед.

— Чи всі здорові в нашій команді?

— Травмовані Чигринський і Голайдо. Донеччанин залишився вдома. Сімферополець лікується і відновлюється. Тому в команді з’явився Олександр Алієв.

— Виходить, Алієва викликали не від гарного життя?

— У нашому списку було 28 футболістів. Утративши одних, викликали інших. Попереду два матчі, тривалий переліт до Алмати, і 16 чоловік — це замало для виконання складних завдань. Алієв останнім часом показує добрий рівень. Ми з ним серйозно поговорили. Якщо Олександр робитиме те, що треба, то нехай грає.

— Що скажете про Девича?

— Він поки що не показує гру, гідну збірної. А брати його лише тому, що він поміняв громадянство, було б неправильно.

— Либонь, мрієте про шість очок у перших двох зустрічах: проти білорусів і казахів?

— Готуватимося ретельно і докладемо максимум зусиль, щоб здобути позитивний результат. Нічого незвичайного в нашій роботі не буде. Намагатимемося збалансувати склад, привести до ладу психологічний і фізичний стан команди.

— Цікаво, кому з форвардів довірите місце в основі? Скажімо, Мілевський останнім часом демонструє високий рівень гри...

— Визначатимемося перед зустріччю. Потрібно завжди мати кілька варіантів.

— А Шевченко з Вороніним, який їхній шанс? Чи позначаться на їхній грі зміна клубів?

— Усе залежатиме від їхніх фізичних кондицій під кінець зборів. Ми оцінимо кожного, а на поле вийдуть найкращі. Якщо згадані вами переходи позитивно позначаться на психологічному стані обох Андріїв, то це, зрозуміло, буде корисне і для збірної.

— У п’яти матчах ми щоразу бачили майже іншу команду. Якою вона буде у Львові?

— Виконавці змінювались, але обличчя команди зберігалося. На поєдинок проти Білорусі вийдуть об’єктивно найсильніші.

Фото з сайту ФФУ.