Учорашнє засідання уряду розпочалося за відсутності міністрів, призначених за квотою «НУ—НС», котрі у цей час зустрічалися із Президентом. Єдиний виняток — міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Близько 12.00 міністри, котрі представляють в Кабінеті Міністрів фракцію «НУ—НС» та Президента, таки прибули до будинку уряду, але після того, як віце-прем’єр-міністр Іван Васюник зачитав заяву, вони покинули засідання для проведення консультацій. У заяві, зокрема, зазначається, що події 2 вересня у Верховній Раді підірвали основи коаліції, внаслідок чого фракція «НУ—НС» й ухвалила рішення вийти з коаліції. «Міністри, котрі працюють в уряді від фракції «Наша Україна — Народна самооборона», змушені заявити про неможливість брати участь у сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів у зв’язку з необхідністю проведення політичних консультацій про майбутнє демократичної коаліції», — сказав він. Водночас І. Васюник припустив, що можливість повернення до ефективної співпраці ще не втрачена, але для цього потрібно відмовитися від політики подвійних стандартів з партнерами по коаліції і перейти до безумовного виконання положень коаліційної угоди.

Прем’єр Ю. Тимошенко у відповідь заявила, що не її політична сила, а «Президент поводиться безвідповідально» та що власне «за його дорученням» була зруйнована коаліція. На думку Ю. Тимошенко, саме Президент та його секретаріат впродовж усього терміну її перебування на посаді Прем’єр-міністра робили все, для того, щоб зруйнувати коаліцію. «Президент разом зі своїм секретаріатом не гребував абсолютно жодними засобами для того, щоб довести демократичну коаліцію до стану розпаду», —- наголосила вона, але таки висловила сподівання, що політичним силам, які зацікавлені у збереженні коаліції, вдасться знайти вихід із кризової ситуації та що коаліція БЮТ і «НУ—НС» продовжить своє існування.