Учора відбулось урочисте засідання Кабінету Міністрів, присвячене вшануванню чемпіонів та призерів Олімпійських ігор у Пекіні та їхніх тренерів. Як зазначила на початку засідання Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, до уряду завітали найдорожчі гості, які принесли Україні найвищий рівень слави та вибороли за часи незалежності рекордну кількість нагород — 7 золотих, 5 срібних, 15 бронзових медалей, що дозволило нашій державі посісти почесне 11 місце.

Ю. Тимошенко розповіла про свої емоції, коли першу олімпійську медаль завоював дзюдоїст Роман Гонтюк та першу золоту медаль здобула неперевершена жіноча команда з фехтування. «Саме ці нагороди підняли дух команди і дали нам натхнення, саме тоді ми вже переконалися, що наші результати будуть значно кращими, ніж усі прогнози», — зазначила вона.

Після цього прем’єр пере-йшла до найприємнішої частини засідання — нагородження олімпійців та їхніх тренерів почесними відзнаками, грамотами, подяками від імені уряду та вручення обіцяної фінансової винагороди. У відповідь спортсмени подарували Ю. Тимошенко олімпійську форму та набір медалей із зображеннями спортивних об’єктів Пекіна, а глава НОК С. Бубка при цьому побажав, щоб в Україні були споруджені ще кращі.

На знімку: золоті призерки Олімпійських ігор-2008, члени української жіночої команди з фехтування на шаблях Ольга Жовнір (ліворуч) і Ольга Харлан.

Фото Володимира РЕПІКА (Укріформ).