Вдалий дебют

Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 7-й тур. «Дніпро» — «Металіст». 2:0. 6 000 глядачів. Арбітр — Венгер (Київ). Голи: Калиниченко, 27, Ротань, 29.

Це був перший поєдинок для Володимира Безсонова в чемпіонаті біля керма «Дніпра». Новий наставник змінив тактику команди, випустивши у стартовому складі двох нападників, недавніх форвардів «Шахтаря» Андрія Вороб’я та Олексія Бєліка і одного опорного півоборонця. Також тренер надав можливість зіграти весь матч новобранцеві,

23-річному бразильському оборонцеві Едуардо Алсідесу, котрий виправдав довіру, зіграв відмінно.

І хоча Воробей в середині першого тайму зазнав травми і його замінив Ролан Гусєв, атакуюча ініціатива дніпрян не зменшилися. Незабаром вони двічі пробили оборону харків’ян, і цього вистачило господарям для перемоги.

Після перерви гра помітно пожвавішала і пішла на зустрічних курсах. У другій половині тайму ініціативою більше володів «Металіст». Однак це не принесло йому дивідендів.

«Металург» (Донецьк) — 18 очок, «Динамо» — 16, «Ворскла» — 14, «Металіст», «Дніпро» — по 12, «Чорноморець» — 10, «Зоря», «Кривбас», «Металург» (Запоріжжя), «Арсенал» — по 9, «Шахтар», «Карпати» — по 7, «Львів», «Харків» — по 5, «Таврія» — 4, «Іллічівець» — 3.

Воронін у «Герті» —офіційно

Форвард збірної України та англійського «Ліверпуля» Андрій Воронін нинішній сезон проведе на правах оренди в берлінській «Герті». Про це повідомляє офіційний сайт ліверпульського клубу. Воронін перейшов до «Ліверпуля» 2007 року і в 27 матчах забив шість м’ячів, не зігравши жодної офіційної гри в поточному сезоні.

«Срібна»втіха

Футзал. Копер (Словенія). ХІ чемпіонат світу серед студентів. Фінал. Португалія—Україна. 5:1. До речі, на старті турніру українська збірна переграла Португалію — 4:2.

За команду України виступали: Дмитро Литвиненко, Кирило Ципун, Михайло Романов, Роман Вахула, Дмитро Сорокін, Дмитро Сильченко, Сергій Зінченко, Євген Рогачов, Олександр Сорокін, Вадим Іванов, Сергій Журба. До тренерського штабу новоспечених віце-чемпіонів Європи увійшли: Геннадій Лисенчук, Володимир Залойло і Роман Ковальчик.

Добірку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.