Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр ліга. 7-й тур.

«Львів» — «Арсенал». 0:1. 4 000 глядачів. Арбітр —Задиран (Дніпропетровськ). Гол: Олійник, 32.

«Іллічівець» — «Ворскла». 1:3. 7 500 глядачів. Арбітр — Шандор (Львів). Голи: Воробей, 34 (п) —Сачко, 34, Маркоскі, 69, Джурович, 77.

«Харків» — «Карпати». 1:1. 2 300 глядачів. Арбітр —Дердо (Іллічівськ). Голи: Батиста, 66 — Футра, 83.

«Таврія» — «Чорноморець». 1:3. 3 500 глядачів. Арбітр — Деревинський (Київ). Голи: Гоменюк, 86 — Косирін, 54, 59, Вітті, 68.

«Шахтар» — «Металург» Зп. 2:2. 16 000 глядачів. Арбітр — Шебек (Київ). Голи: Фернандіньо, 35 (п), Селезньов, 45 — Челядинський, 72, Алозі, 80.

«Зоря» — «Кривбас». 1:2. 12 000 глядачів. Арбітр —Швецов (Одеса). Голи: Джинані, 72 — Бартулович, 2, 60. Вилучено Гаврюшова («Зоря», 79, два попередження), Рожкова («Кривбас», 68, два попередження).

«Динамо» — «Металург» Д. 1:0. 9 800 глядачів. Арбітр — Сіренко (Сімферополь). Гол: Бангура, 17. Вилучено Діакате («Динамо», 87, агресивна поведінка по відношенню до суперника після зупинення гри), Фернандеша («Металург», 87, удар суперника головою після зупинення гри), Чечера («Металург», 87, агресивна поведінка по відношенню до суперника після зупинення гри). Попросили з лави запасних ще й тренера гостей Ніколая Костова (87).

«Шкода, що в День шахтаря ми не зуміли подарувати вболівальникам перемогу. Всю відповідальність за результат беру на себе. У моїй кар’єрі ще не було такого, щоб я повністю довіряв гравцям і вони мене підвели», — ці слова належать Мірчі Луческу.

До сказаного можна додати, що «Шахтар» вочевидь переживає кризову ситуацію в чемпіонаті. Скажіть, коли таке було, щоб після двох забитих м’ячів у домашньому матчі «гірники» дозволяли суперникові зрівняти рахунок? Я особисто не пам’ятаю.

Динамівці того дня грали проти одноосібного лідера. Багато писалося, зокрема і в нашій газеті про те, що моментом істини для донецького «Металурга», котрий виграв шість матчів на старті, має стати матч з кимось із грандів вітчизняного футболу. Донеччани іспиту не склали. А під завісу зустрічі двоє гравців цього клубу і його тренер змушені були залишити поле.

Сигналом до масової штовханини, в якій участь взяли і основні, і запасні гравці обох команд, стала груба гра Фернандеша проти Каддурі. Португальцю, його одноклубнику Чечеру і киянину Діакате арбітр Володимир Сіренко показав червоні картки. І якщо Юрій Сьомін намагався стримувати своїх підопічних, то його колега Ніколай Костов виявляв надмірну активність. За що його і попросили з поля.

Стосовно гри футболістів «Металурга», то, варто віддати їм належне, вона в цілому була на досить пристойному рівні. Донецька команда довела, що не даремно захопила лідерство. Якщо в першому таймі більше ініціативою володіли кияни, забили гол, то після перерви гості додали обертів, діяли гостро і непоступливо і кілька разів були близькі до того, щоб установити рівновагу.

Хоча і динамівці не відсиджувалися в обороні, щоб зберегти мінімальну перевагу, а часто створювали моменти для того, щоб її збільшити. Навіть реальніші, ніж суперник. Спершу Бангура опинився сам на сам із воротарем Дишленковичем, обіграв його і пробив. Та м’яча з порожніх воріт виніс оборонець. На 65-й хвилині господарі знову мали стовідсоткову нагоду. Активний Бангура занурився в карний майданчик «металургів» і прострілив на Мілевського, котрий влучно пробив з кількох метрів. Але на останньому рубежі опинився Білозор, котрий і вибив м’яча з лінії воріт.