Протасова замінив Безсонов

Футбол. Після поразки в Беллінцоні і вильоту з турніру Кубка УЄФА керівництво «Дніпра» відправило у відставку Олега Протасова на його прохання. А виконувачем обов’язків тренера став партнер Олега Валерійовича по київському «Динамо» і збірній країни Володимир Безсонов. Володимир Васильович до останнього моменту обіймав посаду спортивного директора «Дніпра».

«Металіст» відвідає... «пекло»

Бронзовий призер попередніх двох і один із лідерів нинішнього чемпіонату України харківський «Металіст» отримав дуже не простого суперника в першому колі розіграшу Кубка УЄФА — турецький «Бешикташ» (Стамбул). Таких скажених уболівальникіа не має жоден стамбульський клуб. На стадіоні «Інону» (вміщує 35 000 глядачів), котрий знаходиться якраз на березі Босфору, спостерігається такий розгул пристрастей, що мурашки по шкірі бігають. Недарма це зовсім незатишне для гостей «гніздечко» називають пеклом.

У цьому я пересвідчився, коли побував на тім стадіоні на поєдинку 1/16 Кубка УЄФА 29 листопада 2002 року «Бешикташа» з київським «Динамо». До речі, стамбульський клуб тоді тренував Мірча Луческу. Не було легше на цій розпеченій, мов пательня, арені і 16 листопада 2004 року під час відбірного матчу ЧЄ молодіжних збірних (U-21) Туреччини і України. Обидва рази ми програли (відповідно — 1:3 і 0:1). Тому хотілося, щоб уже «Металіст» оминула лиха година. Усі ми в Україні бажаємо реваншу на березі Босфору, котрий цілком до снаги українським футбольним козакам із Слобожанщини. Хоча за умов граничної концентрації, доброї підготовки і рішучої налаштованості на позитивний результат і не інакше.

Перший матч між «Металістом» і «Бешикташем» відбудеться 18 вересня в Харкові. Поєдинок у відповідь — 2 жовтня.

«Зеніт» бере черговий приз

Матч за Суперкубок УЄФА. «Зеніт» (Росія, Санкт-Петербург) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 2:1. Голи: Погребняк, 44, Данні, 59, Відич, 73.

«Зеніт»: Малофєєв, Крижанац (Радімов, 71), Домінгес (Аршавін, 46), Погребняк, Ширл, Зирянов, Данні, Анюков, Денісов, Пігреньє (Широков, 62), Тимощук. Тренер — Дік Адвокат.

«Манчестер Юнайтед»: ван дер Сар, Невілл (Браун, 76), Евра, Фердінанд, Андерсон (О’Ші, 60), Руні, Відич, Нані, Скоулз, Флетчер (Парк Чжи Сун, 60), Тевес. Тренер — Алекс Фергюсон.

Вилучено Скоулза, 90 (два попередження).

Арбітр — Клаус Бо Ларсен (Данія).

29 серпня. Монако. Стадіон «Луї ІІ». 18 000 глядачів. 25 градусів.