Щиро вітаю школярів, учителів, студентів, викладачів, організаторів освіти з Днем знань.

Це справді всенародне свято, яке об’єднує не тільки педагогів і учнів, а й усіх тих, хто колись переступав поріг шкільного класу або інститутської аудиторії. Першовересень назавжди закарбувався в пам’яті кожного як день першого дзвоника, першої лекції, а батькам — першого кроку своєї дитини у світ знань.

Від усього серця вітаю дівчаток і хлопчиків, які сідають за шкільні парти. Особливі поздоровлення першокласникам, які сьогодні зустрілися з людиною, котра на все життя стане вам рідною, — своєю першою вчителькою чи вчителем. Бажаю вам цікавих уроків, гарних оцінок, вірних друзів, любові до рідної землі!

Сьогодні особливий день у житті незалежної України — за студентські парти сідають її 17-річні ровесники, ті, кому пощастило народитися в один рік з державою. Разом з нею ви зростали і мужніли, переживали хвилини гордості за успіхи і прикрість за помилки й невдачі, разом з Україною ви вступаєте в доросле життя. Саме від вас, майбутньої еліти нації, позбавлених стереотипів і тягаря минулого, молодих, амбітних, цілеспрямованих, залежить те, якою стане наша держава в часи майбутнього розквіту.

Низький уклін усім педагогам за вашу велику працю, терпіння і вірність обраному шляху. Всі ми усвідомлюємо пріоритет освіти в розвиткові суспільства, досягненні європейських стандартів життя, утвердженні України як рівної серед високорозвинених країн світу. Влада, парламент зокрема, зобов’язані робити все, щоб освітянська праця цінувалася належним чином, зростав авторитет учителя, викладача, професора. Хай прийде до вас визнання, а у ваш дім достаток!

З новим навчальним роком! Нових вам успіхів і досягнень!

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.