«Вугілля, видобуте вами, часом у надважких геологічних умовах, має виняткове значення для енергетичної безпеки країни, дає можливість безперебійно працювати металургійному комплексу», — йдеться у привітанні.

«З власного досвіду знаю, що таке нелегка праця шахтаря. Адже минулого року мені довелося особисто спуститися в лаву і понад годину провести під землею. Для мене сьогоднішнє свято — це, передусім, вшанування щоденного подвигу шахтарів. А ще — день пам’яті тих, хто не повернувся із вибою, кого досі оплакують матері, дружини і діти», — відзначається у зверненні Голови Верховної Ради.

За його словами, сьогодні вугільна галузь відіграє надзвичайно важливу роль в енергетичній незалежності нашої держави. Арсеній Яценюк від щирого серця побажав шахтарям та їхнім родинам міцного здоров’я, щастя, успіхів і життєвих гараздів.

Телеграми з відповідним текстом глава українського парламенту направив керівникам та колективам усіх без винятку вуглевидобувних підприємств України. А 31 серпня, під час робочої поїздки у Львівську область, Голова Верховної Ради України особисто вітатиме шахтарів з професійним святом у Червонограді.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.