Учора у Всеукраїнському прес-центрі при Українському національному агентстві «Укрінформ» відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Євро-2012: Інформаційне забезпечення».

З метою якісної підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу, поглиблення співпраці з УЄФА, Польською футбольною асоціацією та Федерацією футболу України 31 серпня минулого року Президент України Віктор Ющенко підписав указ «Питання підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу». Глава держави дав доручення Кабінету Міністрів вжити низку заходів, зокрема з поширення інформації про підготовку до проведення в Україні фінальної частини Євро-2012.

Одразу повідомимо, що на базі Укрінформу створено інформаційний центр Євро-2012—Україна і він уже працює. Свідчення цього — перше число Спецвісника і засідання згаданого «круглого столу». У його роботі взяли участь: генеральний директор Укрінформу Віктор Чамара, президент Національної телекомпанії Василь Ілащук, президент Національної радіокомпанії Віктор Набруско, заступник головного редактора «Голосу України» Віталій Суддя, керівник Управління інформаційної політики ФФУ Сергій Васильєв, представники Кабміну, міністерств і відомств, Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Віктор Чамара виклав три головні завдання, котрі стоять перед інформаційним центром: зробити все для того, щоб у Європі було тверде переконання: Україна впорається із підготовкою і проведенням чемпіонату; показувати все — від дрібниць і до масштабних справ (транспорт, дороги, аеропорти, готелі, стадіони тощо); переконати всіх, що футбол — спорт номер один в Україні.

Пан Васильєв слушно зауважив, що раніше спостерігався інформаційний хаос. А тепер, з появою центру, все має змінитися на краще. Він матиме потужний вплив на інформаційний простір. Ми не повинні соромитися дієво пропагувати підготовку до Євро, мати свої інтерпретації цієї роботи. І відбивати інформаційні нападки з-за кордону, де є багато ласих зірвати наші плани.

Василь Ілащук і Віктор Набруско розповіли про високий рівень інформаційного блоку на Олімпіаді в Пекіні. Це чудовий досвід, і він має нам прислужитися. Пан Ілащук, зокрема, запропонував, щоб прес-центр Євро-2012 розмістився в Укрінформі, а телеблок — на території НТКУ, що на вулиці Мельникова. Там є всі необхідні умови.

Було ще багато цікавих виступів і пропозицій, підключення регіонів, зокрема Львова. Одне слово, благих намірів море. Тепер найскладніше — здійснити все задумане.

На знімку: під час роботи «круглого столу».