Приклад успішних реформ у вугільній галузі

У Донецьку Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк та Президент України Віктор Ющенко взяли участь в урочистостях з нагоди Дня шахтаря. У п’ятницю керівники держави відвідали шахту «Красноармійська-Західна № 1» відкритого акціонерного товариства «Шахтоуправління Покровське». Це найбільше приватне вугільне підприємство України. Торік тут видобули 6,1 млн. тонн вугілля. На підприємстві працює майже 9 тисяч осіб, при цьому середня зарплата гірничого робітника очисного вибою становить 7600 грн.

А. Яценюк та В. Ющенко ознайомилися з будівництвом другої черги шахти. Ці роботи виконуються за рахунок приватних інвестицій. У планах — введення нової збагачувальної фабрики з потужністю до 12 млн. тонн на рік та когенераційної станції, яка перероблятиме шахтний метан. Досвід шахти «Красноармійська-Західна № 1» Віктор Ющенко назвав як «приклад успішного реформування вугільної галузі».

Президент України Віктор Ющенко та Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк привітали учасників урочистих зборів з нагоди Дня шахтаря в Донецькому обласному академічному українському музично-драматичному театрі. Низка працівників галузі отримала державні нагороди та відомчі відзнаки.

Ліна КУЩ.

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк привітав колектив та гостей Національної академії державного управління при Президентові України з нагоди початку нового навчального року.

«На вас покладено велику й відповідальну місію підготовки та підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, завдання формування професійної публічної служби в Україні в умовах демократичного суспільного розвитку, — зазначив Голова Верховної Ради. — У Національній академії гостинно відкриті двері перед тими, хто вирішив досягти вершин професіоналізму в реалізації завдань і функцій з управління суспільством, оволодіти інструментами демократичного врядування. Створені всі умови для того, щоб не тільки передати певний обсяг знань і навичок, а й навчити інноваційного мислення, будувати нові моделі професійної поведінки у нестандартних ситуаціях постіндустріальної доби».