Учора український політикум проводжав в останню путь видатного політичного, державного та громадського діяча, народного депутата Михайла Сироту. Віддати останню шану знаному політикові до столичного клубу Кабінету Міністрів, окрім родичів, прийшли Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк, Президент Віктор Ющенко, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, лідер фракції у Верховній Раді однойменного блоку Володимир Литвин, київський міський голова Леонід Черновецький, народні депутати різних скликань, міністри, посадовці та друзі загиблого.

Потому траурна процесія перемістилася до Києво-Печерської лаври, де по покійному відслужили панахиду. Поховали Михайла Сироту на Байковому кладовищі.

Президент України Віктор Ющенко висловив співчуття родині народного депутата України Михайла Сироти з приводу його загибелі.

«Країна втратила видатного державного діяча, сім’я — сина, чоловіка і батька, ми всі — Громадянина з великої літери. Михайло Дмитрович був одним із тих, хто взяв на себе величезну відповідальність — творити Основний Закон Держави. «Батько української Конституції» — саме так він був знаний у народі», — сказано у співчутті.

Глава держави відзначає, що все життя Михайло Сирота віддав служінню Батьківщині, ніколи не розмінював національний інтерес на політичні дивіденди.

«У цей важкий час поділяю Ваш біль і висловлюю Вам своє найщиріше співчуття», — йдеться у телеграмі Віктора Ющенка.

* * *

Український союз промисловців та підприємців глибоко сумує з приводу трагічної загибелі депутата Верховної Ради України, голови Трудової партії України

Михайла Дмитровича Сироти.

Його особистий вклад у розвиток країни, активну роботу на благо суспільства важко переоцінити. У народній пам’яті Михайло Сирота залишиться людиною, яка зробила суттєвий внесок у підготовку та прийняття Конституції України, авторитетним законодавцем, фахівцем, до якого прислухались, чию експертну думку високо цінували на всіх рівнях держави і влади. Світла пам’ять про добрі справи Михайла Дмитровича завжди житиме в наших серцях.

Щиро співчуваємо рідним та близьким покійного.

* * *

Колектив Черкаського державного технологічного університету глибоко сумує з приводу трагічної смерті народного депутата України ІІ, ІІІ та V скликань, голови Трудової партії України, колишнього декана, проректора з наукової роботи Черкаського інженерно-технологічного інституту (нині ЧДТУ), почесного магістра права, кандидата технічних наук, доцента

Сироти Михайла Дмитровича

та висловлює щире співчуття рідним і близьким покійного.

Ректорат.