Два дні на батьківщині уславленого борця, чемпіона світу Івана Піддубного у селі Красенівка та у селищі Чорнобай тривало Всеукраїнське свято богатирської сили. У турнірі з греко-римської боротьби зійшлися у герці спортовці України, Польщі та Росії. Вперше завзято змагалися за звання чемпіона також наймолодші учасники борцівського дійства. У тривалих, наполегливих сутичках переможцями стали серед дорослих 26-річний армієць з Києва Олександр Петренко, серед дітей — 11-річний школяр з Миргорода Назар Дерюга (на знімку). Почесний титул абсолютного чемпіона турніру Олександр здобув уже вчетверте.

Привернули увагу своєю видовищністю змагання «Найсильніша людина свята». У них вшосте перевершив усіх швидкістю, силою та кмітливістю парубок із села Богодухівки Чорнобаївського району Валентин Качур. Найбільше захоплення викликав рекордсмен світу з гирьового спорту, найсильніша людина світу-2004 Дмитро Халаджі, котрий у показових виступах продемонстрував зразки «піддубнівської» могутності і витривалості. Розважали земляків «чемпіона чемпіонів» хлопці з київської федерації «Бойового гопака», зірки української естради. Юні чорнобаївці змагалися в ігровій програмі з вуличного баскетболу, флорболу, тенісу. Під гаслом «Рвися, душа, до куліша» протягом двох днів працювала «Богатирська кухня».

Можна було б сказати, що Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного вдалося на славу, якби організатори подбали про його масовість. На жаль, через слабку рекламну кампанію, глядацька аудиторія, зокрема, під час проведення фіналів борцівського турніру, практично була відсутня. Не прийшли вболівати за послідовників Івана Піддубного мешканці селища Чорнобай, не приїхали найближчі сусіди з Полтавщини. Чи не тому нечисленні гості свята, журналісти столичних спортивних видань висловили пропозицію про перенесення турніру з греко-римської боротьби до Черкас...

Черкаська область.

Фото автора.