Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка прокоментував виступ українських спортсменів на Іграх XXІX Олімпіади.

— Атлети України в Пекіні вибороли 27 нагород (7 —золотих, 5 — срібних, 15 — бронзових), це найкращий результат за часи незалежності нашої країни. Тому хочу подякувати усім спортсменам, тренерам, лікарям, масажистам, президентам федерацій, міністерству у справах сім’ї, молоді і спорту, всім, хто брав безпосередню участь у підготовці олімпійців.

На запитання журналістів стосовно того, що перед Іграми був скромніший прогноз, президент НОК відповів: «До прогнозів у спорті ставлюсь украй негативно, бо то невдячна справа. Я не знаю жодного спортсмена, який на Олімпійських іграх виступав би не на максимумі своїх можливостей, та й самі Ігри — річ непередбачувана. Такий успіх — заслуга насамперед спортсменів та їхніх тренерів. А ще — великий аванс нам на майбутнє, бо український спорт має безліч проблем, на які треба реагувати негайно».

За словами Сергія Бубки, найбільшим розчаруванням Олімпіади стали два випадки застосування допінгу (Блонська і Разорьонов. — Ред.). «Це прикро для всіх нас. Відповідні федерації вже найближчим часом мають провести детальний аналіз ситуацій та винести відповідні рішення», — зазначив президент НОК.

«Взагалі ігри XXІX Олімпіади пройшли на досить високому рівні, Лондону буде дуже важко 2012 року», — сказав пан Бубка.