Партія регіонів веде переговори з усіма парламентськими фракціями стосовно внесення змін до Основного Закону. Про це заявив лідер регіоналів Віктор Янукович минулої неділі. Він нагадав, що його однопартійці вже зареєстрували власний проект закону щодо внесення змін до Конституції.

Крім того, за його словами, фракція Партії регіонів також ініціюватиме створення тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради стосовно внесення змін до Основного Закону.

«Ми вважаємо, що де-факто коаліції немає. Де-юре вона ще є, тобто не прийнято формальне рішення про її майбутнє» — зазначив Віктор Янукович.

Чи формуватиме Партія регіонів нову коаліцію у разі прийняття Конституційним Судом рішення про недієздатність чинної — невідомо. Однак Віктор Янукович зазначив, що регіонали не раз заявляли: нові дострокові вибори для України не бажані.

Водночас він повідомив, що Партія регіонів «не зняла з порядку денного» питання про відставку діючого уряду. «Робота уряду — неефективна, як неефективна і сама коаліція», — наголосив Янукович.

А першим питанням, яке ініціюватимуть регіонали, — це тема щодо втручання України у збройний конфлікт на Кавказі на боці однієї з конфліктуючих сторін: на яких підставах це відбувалося, хто надавав на це повноваження та що це дає Україні. Друге питання, яке планують порушити регіонали, — чи постачалась в зону конфлікту українська зброя для знищення мирного населення і чи брали у цьому конфлікті участь громадяни України. «Ми вимагатимемо, щоб кожен депутат висловив свою точку зору з питання: потрібна Україні війна чи ні», — наголосив Янукович.