Дорогі українці!

Вітаю вас з великим Національним святом — Днем Незалежності України!

Це моє перше привітання, коли я не хочу робити екскурси в історію. Історія та минуле важливі, але для мене важливіші сучасність та майбутнє нашої України.

У мене є тільки одна відповідь, що таке Національна ідея, — це сильна держава. Сильна ідеологічно, культурно, інтелектуально та економічно, потужна військово. Сильна держава — це здорова нація, здорова як фізично, так і психологічно.

Сьогодні проблема України не в її сильних опонентах, а в слабкій внутрішній політичній еліті, яка чи то не здатна, чи то не спроможна підняти нашу державу. Ця політична еліта не усвідомлює, що вона зобов’язана робити для держави та нації.

Українці не повинні турбуватися про прізвища керівників. Вони мають бути впевнені, що, незалежно від прізвища, ці керівники сповідують українські цінності та національну ідею. А якщо вони цього не роблять, то їм не місце в українській політичній еліті. Суспільство повинно мати механізми контролю за владою та заміни еліт.

Разом ми маємо докласти зусиль, щоб наповнити незалежність нашої країни справжнім змістом, докласти максимум наших зусиль, аби наблизити розквіт України.

З повагоюАрсеній ЯЦЕНЮК,Голова Верховної Ради України.