Сьогодні завершується дводенна поїздка лідера одноіменного блоку Володимира Литвина до Харківської області. Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі Народної партії. Планується, що відомий політик відвідає Харківський авіазавод, візьме участь у покладанні квітів до пам’ятника загиблим воїнам, зустрінеться з ветеранами та мешканцями обласного центру.

«Харківська область має передовий промисловий, науковий, інтелектуальний та аграрний потенціал. По суті, це — самодостатній регіон України. Я вже не кажу про те, що протягом 15 років Харків був столицею України», — зазначив Володимир Литвин, спілкуючись із журналістами відразу після прибуття. Виходячи з цього, на думку В. Литвина, харків’яни, які є авторитетними в різних сферах, мали б заявити свою позицію і поставити питання: або влада схаменеться і почне працювати, або голос колективної совісті поставить її на місце. «Тверезо і відповідально має прозвучати заклик до того, щоб замінити таку владу», — зазначив Володимир Литвин.

Не може далі продовжуватися зведення політичних рахунків у той час, як на периферії життя і діяльності влади залишаються проблеми житлово-комунальних тарифів, заробітної плати, пенсій, проблема цинічної корупції, яку уособлює українська влада. До того ж українська влада робить усе, щоб посварити Україну зі світом, з найближчими сусідами і головними нашими історичними партнерами. «Я маю на увазі, — зауважив Володимир Литвин, — ту односторонню, необ’єктивну позицію, яку зайняла Україна стосовно подій у Грузії». За його словами, на превеликий жаль, у країні сьогодні не чутно голосу моральних авторитетів, які могли б закликати владу до відповідальності. Таким моральном авторитетом, на його думку, не тільки могла б, а й просто зобов’язана виступити еліта Слобожанщини.