Пошуки та експерименти завершено

Футбол. Контрольні матчі національних збірних. 20 серпня. Естонія—Мальта. 2:1. Фінляндія—Ізраїль. 2:0. Угорщина—Чорногорія. 3:3. Білорусь—Аргентина. 0:0. Литва—Молдова. 3:0. Норвегія—Ірландія. 1:1. Росія—Нідерланди. 1:1. Румунія—Латвія. 1:0. Туреччина—Чилі. 1:0. Боснія—Болгарія. 1:2. Данія—Іспанія. 0:3. Люксембург—Македонія. 1:4. Словаччина—Греція. 0:2. Албанія—Ліхтенштейн. 2:0. Італія—Австрія. 2:2. Словенія—Хорватія. 2:3. Швейцарія—Кіпр. 4:1. Англія—Чехія. 2:2. Німеччина—Бельгія. 2:0. Шотландія—Північна Ірландія. 0:0. Швеція—Франція. 2:3. Уельс—Грузія. 1:2. Ісландія—Азербайджан. 1:1. Португалія—Фарери. 5:0.

Україна—Польща. 1:0. Гол: С. Кравченко, 45+2.

Україна: П’ятов, Тимощук (Левченко, 59), Голайдо (Мандзюк, 90+3), Воронін (Шевченко, 46), Шевчук, Ярмаш, Мілевський (Гоменюк, 55), С. Кравченко (Калиниченко, 63), Михалик, Назаренко (Гай, 70), Чигринський. Тренер — Олексій Михайличенко.

Польща: Фабіанський, Голанський (Ковальчек, 13), Дудка, Смолярек (Геррейро, 46), Кшинувек, Єлень (Павловський, 75), Кокошка (Загорський, 46), Жевляков, Блащиковський (Маєвський, 56), Левандовський, Муравський (Польчак, 46). Тренер — Лео Бенхаккер.

Попереджено: Блащиковського, 45+1.

Арбітр — Карен Налбандян (Вірменія).

Львів. Стадіон «Україна». 22 000 глядачів. 27 градусів.

Либонь, спека стала причиною того, що темп у першому таймі був невисокий. Утім, незважаючи на об’єктивні обставини, м’ячем більше володіли українці. І зрештою таки забили. На останній компенсованій хвилині першої половини зустрічі Воронін зробив чудовий фланговий навіс у карний майданчик гостей. І прямісінько на Кравченка, котрий миттєво впритул пробив головою. Фабіанський відбив м’яча перед собою. Але оборонці не підстрахували свого воротаря. Тож повторний удар головою поки що полтавця (як відомо, після першого кола чемпіонату Сергій уже гратиме за київське «Динамо») був невідпорний.

Після перерви наставники обох команд кинули в бій резерви, і гра помітно пожвавішала. Знову більше моментів створили українці. Але поляки були ну дуже близькі до того, щоб врятувати матч, коли Павловський на 90+1-й хвилині небезпечно пробив головою. М’яч влучив у стійку воріт і відскочив за межі поля. Пронесло, слава Богу! А в цілому наша команда цілком заслужено перемогла дуже гідного суперника. Польська «кадра» завжди була для нас незручною.

Тренер збірної України Олексій Михайличенко зазначив, що загалом задоволений діями підопічних. «На відміну від нашої команди, поляки брали участь у фінальному турнірі Євро-2008. Тому не дивно, що в них добре налагодженні ігрові зв’язки. А от ми поки що перебуваємо у пошуку основного складу. Тому щоразу він зазнає змін. Відчувається, що хлопцям не вистачає зіграності і взаєморозуміння. Однак, попри всі реалії, гравці виконали ті завдання, про які ми домовлялися».

Отже, період пошуків та експериментів завершився. Попереду офіційні випробування. На початку першого осіннього місяця національна українська команда знову завітає до Львова. Там 6 вересня матчем проти збірної Білорусі вона розпочне відбірний цикл до чемпіонату світу-2010. Утім, то вже зовсім інша історія, надто серйозна...

Утретє — треті...

Футбол. Переконливо перемігши північноірландців, молодіжна збірна України (U-21) посіла третю сходинку на Меморіалі Валерія Лобановського — втретє поспіль.

Україна — Північна Ірландія. 4:1. Голи: Чичиков, 12, Ярошенко, 17, К. Кравченко, 56, 68 — Кейсмент, 26.

Україна виступала в такому складі: Рибка, П. Пашаєв (Допілка, 46), Коротецький, Фартушняк, Степаненко (К. Кравченко, 46), Чичиков, Ярошенко, Льопа, Федорчук (Олійник, 67), Фомін, М. Пашаєв.

— Цього разу гра далася нам досить легко, принаймні я на тренерській лаві не надто хвилювався, — розповів на прес-конференції наставник переможців Павло Яковенко. — Протягом матчу лише кілька разів наші хлопці втратили концентрацію при стандартах. Працюватимемо над цим аспектом уважніше. У другому таймі Кравченко додав гостроти нашим атакам. Було видно, що сьогодні у нього багато що виходило: і удари, і передачі. От що значить дати хлопцю трохи ігрової практики...

У фінальному поєдинку команда Польщі переконливо переграла збірну Болгарії — 3:0 і заволоділа головним призом. Нагадаємо, що першого дня поляки перемогли Північну Ірландію, а наші поступилися болгарам — 0:1.