Відбулась презентація першого тому видання «Україна: хронологія розвитку: з давніх часів до пізньої античності» та трьох томів п’ятитомного видання «Україна—Європа: хронологія розвитку». Ця серія історичної літератури вийшла в рамках проекту «Україна: історія великого народу», започаткованого у 2007 році Інститутом стратегічної політики України та фондом «Схід—Захід: разом». Мета — популяризація вивчення історії країни, формування національної самосвідомості українців, виховання любові і поваги до історичного минулого свого народу, його видатних постатей та патріотичних почуттів.

За словами народного депутата, президента Інституту стратегічної політики Анатолія Толстоухова, проект «Україна: історія великого народу» досить успішний. Книжки отримують визнання на різних книжкових виставках. Також надходять пропозиції для участі в міжнародних виставках. Вони випускаються українською та російською мовами.

Він розповів, що на сторінках книжки «Україна: хронологія розвитку: з давніх часів до пізньої античності» висвітлюється історичне багатство держави та її історико-етнічних регіонів.

Видання «Україна—Європа: хронологія розвитку» охоплює в хронологічній послідовності історичний розвиток України та європейських країн з X по XV століття.

Анатолій Толстоухов повідомив, що зараз розглядається новий проект — «Україна і світ». «Це три гілки на дереві нашої історії», — підкреслив народний депутат. Він зазначив, що проект «Україна: історія великого народу» не зводиться лише до книжок. Вже триває робота над балетом «Легенда про князя Кия», мюзиклом «Єлизавета — королева Норвегії». «Ми не збираємось ставити на цьому крапку, тому що не вистачає справжнього художньо-історичного полотна про нашу історію», — зазначив Анатолій Толстоухов.