Людське життя головна цінність, яку зобов’язаний захищати журналіст. А найточніший показник його професіоналізму — об’єктивність і чесність. Це аксіома.

Тим часом, якщо ми поглянемо, як висвітлюють телеканали, що знаходяться під помаранчевим контролем, останні події на Кавказі, створюється враження, що ні про людяність, ні про елементарну об’єктивність вони не знають. Точніше, не хочуть знати.

Адже мотив кожного сюжету, що з’являється в українському ефірі з цього питання, — безумовна підтримка офіційного Тбілісі та нагнітання ненависті до Росії, оголошеної агресором, що загрожує волі й незалежності Грузії.

При цьому цілком ігнорується той очевидний факт, що ні на волю, ні на незалежність Грузії Росія зазіхати й не думала. Вона просто виконала свій миротворчий обов’язок, покладений на неї мандатом СНД, і перешкодила режиму Саакашвілі продовжувати геноцид проти народу Південної Осетії. Щоб у цьому переконатися, досить згадати, що не російський «спецназ» штурмує Тбілісі, а грузинські карателі зрівняли з землею Цхінвалі.

Дивовижно, але факт — жоден український телевізійний канал не висловив навіть тіні співчуття рідним і близьким тисяч людей, підло вбитих у Південній Осетії. Не запропонував надати гуманітарну допомогу потерпілому від агресії населенню. Не протестував проти холоднокровного розстрілу беззахисних старих, дітей і жінок з танкових гармат і установок залпового вогню «Град», поставлених грузинським націоналістам їхніми українськими однодумцями. Не вказав, що цхінвальський погром учинено всупереч національним інтересам Грузії, винятково заради встановлення в цій гарячій точці «нового світового порядку» за американськими рецептами. І не засудив дії Ющенка, котрий на мітингу в Тбілісі, не запитавши згоди в народу і парламенту, від імені нашої країни кричав «Ура!» варварській політиці Саакашвілі.

Комуністична партія України закликає журналістів: «Будьте об’єктивні при висвітленні трагічних подій на Кавказі! Не ганьбіть себе відвертою неправдою! Нехай любов до істини означає для вас більше, ніж воля видавця та думка можновладців!»

Депутатська фракція Компартії України у Верховній Раді України.