На вчорашньому розширеному засіданні уряду прем’єр доручила Міністерству аграрної політики, Міністерству економіки, Міністерству фінансів спільно з місцевими органами влади розробити національну та регіональні програми розвитку тваринництва на період до 2015 року.

За словами глави уряду, національна програма розвитку тваринництва передбачатиме забезпечення населення харчовими продуктами тваринного походження відповідно до фізіологічних норм споживання та формування експортного потенціалу. Юлія Тимошенко наголосила, що Україна має перетворитися з імпортера продукції тваринництва на надійного експортера.

Окрім того, прем’єр доручила органам місцевої влади та місцевого самоврядування забезпечити першочергове виділення земельних ділянок та спростити порядок погодження проектної документації для будівництва сільськогосподарських об’єктів, зокрема тваринництва та птахівництва.

Уряд також виділив 55 млн. гривень для проведення невідкладних робіт з відбудови зруйнованого житла та об’єктів соціальної інфраструктури Грузії, повідомили «Голосу України» в управлінні із зв’язків із ЗМІ секретаріату уряду.

«Україна була поряд із Грузією у найскладніші моменти, і я хотіла б, щоб сьогодні ми продовжили цю добру традицію», — підкреслила Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко і додала, що кошти виділено з резервного фонду Кабміну.

Водночас прем’єр доручила Міністерству закордонних справ звернутися до Посольства України в Грузії з проханням проконтролювати надходження зазначених коштів безпосередньо до громадян Грузії, які втратили своє житло. «Щоб ці кошти були справедливо між ними розподілені і щоб люди відчули: уряд України, Україна в такі важкі хвилини перебуває поруч з тими громадянами Грузії, які постраждали і зазнали збитків», — підкреслила Юлія Тимошенко.

Окрім того, уряд прийняв розпорядження про оздоровлення грузинських дітей в нашій країні. Так, 200 грузинських дітлахів відпочиватимуть у таборі в Євпаторії.

Юлія Тимошенко також подякувала працівникам авіакомпаній «Південні авіалінії», «Донбасаеро» та «Українська авіаційна транспортна компанія» за евакуацію українських громадян із Грузії і вручила їм іменні подяки за мужність. «Це екіпажі, які змогли ризикнути, полетіти до зони військового конфлікту, розуміючи, чим може закінчитися такий вояж», — підкреслила глава уряду. До речі, уряд звертався до багатьох авіакомпаній, але більшість із них відмовилися летіти.