Учасникам ІX Конгресу українців

Шановні учасники Конгресу! Дорогі Українці!

Дозвольте висловити вам найщиріші вітання з нагоди відкриття Міжнародного конгресу.

Сьогоднішнє велелюдне зібрання — свідчення вашої великої праці на ниві об’єднання українців усього світу, адже ви взяли на себе велику місію: будувати мости від серця до серця, долаючи відстані і кордони, щоб кожен українець у всьому світі міг відчути себе частинкою єдиної нації.

Цей форум, що об’єднує наших співвітчизників з усього світу, ще раз засвідчує: українці — єдина нація, і жодні кордони не можуть розділити нас, якщо у нас єдине серце, одна думка і одне прагнення — жити і працювати для процвітання нашої спільної Батьківщини.

Для реалізації ідеалів багатьох поколінь українців необхідні спільні зусилля цілої нації. Ми повинні показати, що Україна — це не задвірки Європи, що Україна — це держава, яка розмовляє багатьма мовами. Тут живуть освічені люди, і це неймовірно великий ринок. І це країна, яка має єдність у питанні євроінтеграційного розвитку.

Бажаю вам, дорогі друзі, плідної праці, творчої наснаги і нових звершень для розбудови нашого спільного дому, процвітання і добробуту нашої Батьківщини.

Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК.