Саме на таку суму днями уклали угоду Білоцерківська районна державна адміністрація з товариством «Євро фінанс ЛТД». Кошти підуть на соціальні програми розвитку місцевої громади.

Нагадаємо: ця компанія уже уклала дві угоди — з міською радою Білої Церкви на 240 мільйонів гривень, що дасть можливість поліпшити ситуацію у місті. І на п’ять мільйонів — із сільрадою сусіднього села Шкарівка, на землях якого будується сучасний сталепрокатний завод.

Як зазначив на прес-конференції голова РДА Роман Плугатор, кошти надходитимуть за чітким графіком. Цього року — три мільйони, наступного — п’ять, а у 2010—2011 роках — по шість мільйонів гривень.

А голова районної ради Валерій Олійник додав: жителі району передусім розраховують на своєчасний пуск сталепрокатного заводу. Адже він стане основним бюджетоутворювальним підприємством — щорічно до місцевої казни надходитиме близько 50 мільйонів гривень.

У свою чергу президент компанії «Євро фінанс» Алі Омран сказав: «Попри той бруд, який вилили на нашу голову, ми вистояли і можемо надати значні суми на розвиток міста і району». Він переконаний: замість того, щоб розпорошувати кошти по кишенях «нагорі», їх краще віддати місцевим людям у вигляді соціальних інвестицій. Алі Омран також додав, що коли сталепрокатний завод почне роботу, то досягнуті соціальні угоди можуть коригуватися і суму соціальних інвестицій може бути збільшено.

Вл. інф.