Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр ліга. 5-й тур.

«Кривбас» — «Карпати». 1:1. 3 000 глядачів. Арбітр —Сіренко (Сімферополь). Голи: Мелащенко, 16 —Пшеничних, 21. На 79-й хвилині Кобін («Карпати») не реалізував пенальті.

«Зоря» — «Металург» Д. 0:2. 14 000 глядачів. Арбітр — Шебек (Київ). Голи: Фернандеш, 32 (п), Шищенко, 68.

«Харків» — «Чорноморець». 1:1. 5 100 глядачів. Арбітр — Деревинський (Київ). Голи: Рібейро, 58 — Карицько, 56.

«Таврія» — «Арсенал». 3:1. 2 800 глядачів. Арбітр —Зубарєв (Слов’янськ). Голи: Ідахор, 5, Гігіадзе, 28, Любенович, 48 — Лисенко, 18. Вилучено Симоненка («Арсенал», 8, стрибок двома ногами на суперника з ризиком завдання травми).

«Львів» — «Ворскла». 0:0. 10 500 глядачів. Арбітр —Дердо (Іллічівськ).

«Динамо» — «Металург» Зп. 2:0. 8 650 глядачів. Арбітр — Швецов (Одеса). Голи: Бангура, 11, Алієв, 45+1.

«Шахтар» — «Металіст». 2:2. 20 000 глядачів. Арбітр — Годулян (Одеса). Голи: Брандау, 54, 76 (п) —Коельо, 19, Бордіян, 45+1. Вилучено Девича («Металіст», 78, два попередження).

«Іллічівець» — «Дніпро». 1:2. 9 000 глядачів. Арбітр — Геренда (Калуш). Голи: Бяганський, 9 — Назаренко, 8, Калиниченко, 66.

П’яту перемогу поспіль здобув донецький «Металург». І цього разу за суперника в нього був клуб не з елітних. Я зовсім не хочу образити луганців, котрі в нинішньому чемпіонаті грають пристойно, і їхнього наставника Анатолія Івановича Волобуєва. Але, якщо покласти руку на серце, навряд чи «Зоря» в нинішньому чемпіонаті перебуватиме у групі активних претендентів на медалі.

Як уже писалося, справжньою перевіркою для нинішнього лідера стане кожний поєдинок з фаворитами. До речі, перше таке випробування на донецьких «металургів» чекає 31 серпня в Києві — поєдинок проти «Динамо».

Динамівці після «спартаківського тріумфу» в Москві досить упевнено розібралися із запоріжцями. Цікаво, що в матчі проти «Металурга» у складі «Динамо» дебютував 24-річний воротар Станіслав Богуш, котрий якийсь тиждень тому грав ще в клубі із Запоріжжя. Перший млинець для новачка виявився не глевким. Юрій Сьомін сказав про нього:

— Якщо запросили, то треба давати шанс. Сьогодні Богуш відстояв упевнено...

Але центральним був матч не в Києві, а в Донецьку, де чемпіон приймав бронзового призера попереднього турніру. До речі, підопічні Мирона Маркевича раніше зчинили «бурю» в Києві, перемігши там «Динамо». І в Донецьку були близькі до успіху. Принаймні в першому таймі «Металіст» не тільки вигравав 2:0, а й мав помітну перевагу над суперником. Та під кінець зустрічі харків’яни таки не впіймали «журавля», але «синицю» в руках утримали.

Варто сказати, що «гірникам» ще й трохи поталанило. Червону картку заробив «новий українець» Девич. Та й пенальті у ворота харків’ян певною мірою став рятівним колом для господарів...

* * *

Першість країни. Перша ліга. 5-й тур. «Оболонь» — «Комунальник». 5:0. «Десна» — «Закарпаття». 0:1. «Динамо-2» — «Нафтовик-Укрнафта». 1:1. «ІгроСервіс» — «Княжа». 1:0. «Сталь» — «Прикарпаття». 1:0. «Олександрія» — «Фенікс-Іллічівець». 2:0. «Дністер» — «Енергетик». 1:1. «Волинь» — «Севастополь». 3:0. «Кримтеплиця» — «Геліос». 1:2.

«Кримтеплиця», «Закарпаття», «Севастополь» — по 12 очок, «Нафтовик» — 10, «Оболонь», «Волинь», «ІгроСервіс», «Геліос» — по 9, «Прикарпаття», «Сталь», «Дністер» — по 7, «Олександрія» — 6, «Фенікс-Іллічівець» — 5, «Десна» — 3, «Княжа», «Динамо-2» — по 2, «Енергетик» — 1, «Комунальник» —0.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.