Я люблю Україну

Така назва дитячого конкурсу, присвяченого Дню незалежності нашої держави і Дню знань, який проходить у Криму.

За підсумками організованого партією «Єдиний центр» і благодійним фондом «Лірос» всеукраїнського конкурсу визначать переможців у п’яти номінаціях. На півострові визначать 50 кращих робіт юних художників, з яких журі конкурсу відбере 20. У кожній номінації назвуть трьох призерів. Тих, хто посяде перші місця, нагородять грошовою премією у тисячу гривень, другі — по 800 грн. і треті —600 грн. Ще організатори підготували й сім заохочувальних премій для кожної вікової категорії розміром 500 гривень. Автори кращих малюнків поїдуть до Києва на підсумкову виставку, яка відбудеться в перший тиждень вересня.

Віктор ХОМЕНКО.

Молодіє центральний майдан Рівного

До великого національного свята — Дня незалежності — завершиться реконструкція однойменного центрального майдану Рівного, де зазвичай проводяться всі значні заходи міста. На ці цілі з обласного та міського бюджетів пішло 2,5 мільйона гривень. До благоустрою, крім будівельників, залучено й рівненські підприємства та організації, які розміщені поруч з майданом Незалежності.

Олександра ЮРКОВА.

Три свята разом

У День незалежності України районний центр Тисмениця, що на Прикарпатті, відзначить 945-річчя з часу заснування та560-річчя надання місту Магдебурзького права. З цього приводу Кабінет Міністрів прийняв спеціальне розпорядження, яким затвердив склад оргкомітету з підготовки та відзначення цих історичних дат.

Як повідомили «Голосу України» у прес-службі ОДА, головою оргкомітету призначено міністра охорони здоров’я Василя Князевича. Його заступниками стали голови Івано-Франківської ОДА та облради Микола Палійчук та Ігор Олійник.

Дарина НАЗАРЧУК.