Так про форварда аргентинської збірної висловився наставник команди Нігерії Стівен Кеші: «У складі збірної Аргентини є чимало дуже сильних футболістів, але Мессі... Він з Юпітера!»
До речі, досить видовищним вийшов матч між цими командами. Мабуть, то був найяскравіший поєдинок серед зіграних у групі F. Аргентинці та нігерійці подарували нам цікаву баталію з великою кількістю забитих м’ячів...
Весело було вже в дебюті зустрічі. Протягом чотирьох (!) хвилин на старті суперники обмінялися влучними пострілами. Першим забив Ліонель Мессі, і буквально за хвилину рівновагу відновив Ахмед Муса. Надалі перестрілка цих виконавців продовжилася.
Перед самою перервою геніальний Мессі фірмовим ударом зі штрафного оформив дубль. Та одразу після перерви Муса знову знайшов, що сказати аргентинському візаві. У це захопливе протистояння, зрештою, втрутився Маркос Рохо і точним ударом приніс Аргентині третю перемогу на груповому етапі.
Підопічні Алехандро Сабельї стали переможцями групи F! Але й нігерійці не повинні скаржитися на долю. Незважаючи на цю мінімальну поразку, вони зберегли за собою друге місце в квартеті. Адже в іншому матчі Іран, котрий перед завершальним туром зберігав певні шанси на вихід до плей-оф, вчисту поступився Боснії.
Забивний швейцарець не має постійного місця в клубі
Джердан Шачирі — це гравець, який може забезпечити результат. Про це заявив наставник збірної Швейцарії Оттмар Хітцфельд, який прокоментував переможну гру своєї команди в матчі проти Гондурасу (3:0).
«Після поразки від Франції (2:5) я мав залишатися спокійним. Я став максимально використовувати наші сильні сторони. Шачирі — гравець, який може істотно вплинути на перебіг поєдинку і головне — забезпечити результат. Адже він може вирішити момент самостійно, — наводить слова знаменитого німецького тренера швейцарців офіційний сайт ФІФА. — Навіть у провальному поєдинку проти Франції він зіграв дуже добре. Я поставив його на позицію десятого номера, і це був виправданий крок. Нам у протистоянні з Гондурасом було що втрачати. Добре, що все склалося найкращим чином для нас».
Але дивна річ: цьому в’юнкому, майстровитому, забивному малюкові (зріст — 169 см) не знаходиться місця у складі мюнхенської «Баварії». То, можливо, після світового чемпіонату в Бразилії до цього 22-річного албанця, народженого в Македонії та емігрувавшого свого часу до Швейцарії, наставник баварців Госеп Гвардіола ставитиметься інакше. Якщо ні, то Джердан має рішучий намір змінити клуб. І підписати його, можна не сумніватися, прагнутиме не один європейський гранд.
Одні йдуть у відставку, другі відмовляються від посад
Португалець Карлуш Кейруш залишив посаду тренера Ірану. Відповідну заяву фахівець зробив на прес-конференції після програшу від Боснії (1:3), який не дозволив його підопічним вийти до плей-оф.
«Я показав свою прихильність до цього проекту, але за останні 11 місяців так і не отримав пропозиції щодо підписання нового контракту. Працювати зі збірною Ірану було великою честю для мене, я закохався в цю країну, — заявив Кейруш. — Однак, образно кажучи, весілля не буде, якщо його бажає лише одна сторона. Я чекав пропозиції, але так і не отримав її. Тому сьогодні я прийшов сюди, щоб сказати спасибі тим, хто дав мені цю роботу. Іранський футбол, гравці і фанати завжди будуть в моєму серці».
Як відомо, без тренера залишилася і збірна Італії, яка провалила цей мундіаль. 
Місцева федерація після відставки Чезаре Пранделлі запропонувала очолити «Скуадру адзурру» колишньому наставнику стамбульського «Галатасарая» Роберто Манчіні. Але той відмовився від цікавої пропозиції. Річ у тім, пише Football Іtalіa, що Манчіні віддає перевагу роботі з клубами.
Серед інших кандидатів на посаду нового тренера збірної Італії називають Массімілліано Аллегрі, Лучано Спаллетті і Франческо Гвідоліна. Вибір, як бачимо, є.

Ліонель Мессі (в центрі) завжди на висоті.

Фото www.fіfa.com.