Переконаний Голова Верховної Ради України Арсеній Яценюк. За результатами консультацій із керівниками законодавчих органів Грузії і Росії та главою російського зовнішньополітичного відомства він звернувся до всіх політичних сил, представлених в українському парламенті.

А. Яценюк просить надати йому позиції фракцій щодо ситуації у Грузії задля подальшого прийняття спільного консолідованого рішення Верховної Ради України стосовно подій у зоні конфлікту.

Водночас глава українського парламенту дав доручення Комітетові Верховної Ради у закордонних справах та Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони підготувати проекти рішень з чіткою офіційною оцінкою ситуації, як у зовнішньополітичному вимірі, так і відносно відповідних наслідків для України.

Також Голова Верховної Ради України закликав народних депутатів взяти активну участь у 2-му Київському безпековому форумі. Минулого року форум уже розглядав проблематику «заморожених конфліктів». Цього року його присвячено питанню енергетичної безпеки, зокрема, через призму «заморожених конфліктів», що стали «палаючими». Проведення заходів заплановано на 6—7 листопада 2008 року. Київський форум, організатором якого виступає Благодійний фонд Арсенія Яценюка «Open Ukraіne», об’єднає 200 запрошених із 20 країн світу.

Нагадаємо, що в понеділок 11 серпня 2008 року Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк провів активні консультації в режимі телефонних розмов із спікером Грузинського парламенту Давидом Бакрадзе, Головою Ради Федерації Федеральних Зборів Сергієм Мироновим, спікером Державної Думи РФ Борисом Гризловим та міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим.

Головною темою обговорення стала ситуація, що склалася в зоні грузино-південноосетинського конфлікту.

В рамках проведення консультацій Голова Верховної Ради України закликав своїх співрозмовників зробити все можливе, щоб негайно припинити бойові дії та розпочати переговори з метою переведення вирішення конфлікту в мирне русло.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Доторкнутися і побачити

Сьогодні у приміщенні Кримського академічного музичного театру відбудеться презентація унікальної для Європи виставки тактильних фото для незрячих «Доторкнутися і побачити», повідомляє прес-служба Верховної Ради України. Нагадаємо, що виставка відбувається в рамках загальнонаціонального туру. Її презентуватимуть Голова Верховної Ради України та засновник фонду «Open Ukraіne» Арсеній Яценюк, голова ради директорів компанії «Індустріальний союз Донбасу» Сергій Тарута, Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолій Гриценко, Голова Ради Міністрів АРК Віктор Плакида та фотограф і автор ідеї Юрій Білак. Виставка триватиме до 1 вересня 2008 року.