Вихованки миколаївської школи фехтування Ольга Харлан, Олена Хомрова, Ольга Жовнір і запасна Галина Пундик з Нетішина Хмельницької області вибороли перше олімпійське золото для збірної України в матчі проти китайської команди.

Ще вчора вранці після перемоги над американками —45:39 — стало зрозуміло, що жіноча збірна з фехтування на шаблях забезпечить нашій країні щонайменше срібло. Наші колеги, що були присутні на змаганнях у Пекіні, шалено вболівали за дівчат. «Я сьогодні так горлала під час цього двобою, що ледь не зірвала голос. Тепер сидимо, чекаємо вечора. Фіналу. Але китаянок буде дуже важко обіграти. Хоча «зробити» росіянок і американок теж здавалося абсолютно нереальним. У кожнім разі це будуть наші найвищі нагороди на сьогодні!» — поділилася емоціями з «Голосом України» кореспондентка Укрінформу Ольга Танасійчук. Після цього ми всі з нетерпінням чекали звісток з Пекіна. І дочекалися!

На знімку: Ольга Харлан після переможного удару.

Фото Сіньхуа/Укрінформ.

Табло Олімпіади

14 серпня

Стрільба стендова. Скіт. Жінки. 1. Кайнеро (Італія). 2. Роуд (США). 3. Брінкер (Німеччина).

Плавання. Чоловіки. 200 м брас. 1. Кітаджима (Японія). 2. Рікард (Австралії). 3. Дюбоск (Франція). 100 м вільний стиль. 1. Бернард (Франція). 2. Салліван (Австралія). 3. Лезак (США). Жінки. 200 м батерфляй. 1. Зігне Лу (Китай). 2. Люянг (Китай). 3. Шіппер (Австралія). Естафета 4 х 200 м вільний стиль. 1. Австралія. 2. Китай. 3. США.

Спортивна гімнастика. Чоловіки. Особиста першість. 1. Вей Йанг (Китай). 2. Учімура (Японія). 3. Каранобе (Франція).

Греко-римська боротьба. До 84 кг. 1. Мінгуцці (Італія). 3. Назмі Авлука (Туреччина) і Абрахамян (Швеція).