Однак грузино-осетино-російський конфлікт може стати предметом серйозних дискусій у Верховній Раді

Україна втратила можливість бути посередником у конфлікті між невизнаною республікою Південна Осетія, Російською Федерацією та Грузією через підтримку однієї зі сторін. Про це заявив лідер одноіменного блоку Володимир Литвин на прес-конференції під час візиту до Херсонської області.

Він не виключає, що ситуація у районі грузино-осетино-російського конфлікту може бути предметом серйозних дискусій у Верховній Раді України. «Гадаю, тема бойових дій стане основним предметом політичних баталій після поновлення роботи Верховної Ради у вересні цього року. Ми почуємо і побачимо позиції різних політичних сторін і оцінки дій лідерів держави з цього питання», — зазначив Володимир Литвин. На його думку, конфлікт на Кавказі — це один із наслідків розпаду Радянського Союзу. Тоді неодноразово різні етнічні території передавалися до складу тієї чи іншої республіки, а про можливі наслідки ніхто не думав.

Водночас, як повідомила «Голосу України» прес-служба Народної партії, Володимир Литвин вважає: «В Україні, а саме в Криму, неможливе повторення кавказького сценарію. Крим має автономію, при цьому доволі широку. Цього немає у Південної Осетії».