Приклад вдалого співробітництва депутатів обласного та сільського рівнів продемонструвала фракція Миколаївської обласної ради Народний союз «Наша Україна». Фракція прийняла рішення віддати свої «депутатські» гроші з бюджету-2008 на облаштування дитячого садка.

Село Секретарка Кривоозерського району давно потребує дитячого дошкільного закладу. Жителів у ньому — не менше тисячі, нині щонайменше 50 малюків очікують відкриття дитсадка. Відповідна будівля в селі є: після переведення закладу для людей похилого віку до районного центру звільнився чималенький будинок. Але приміщення, яке перейшло на баланс Секретарівської сільської ради, давно потребує не просто косметичного ремонту — реконструкції, яка «потягне» чимало грошей. Щоб якось вирішити цю проблему, сільський голова Лідія Круглик давно вже стукала в усі двері, передусім вона зверталася до органів самоврядування.

Відгукнулися депутати обласної фракції «НС—НУ». Вони проаналізували кошторис ремонту приміщення і прийняли рішення про виділення грошей, а саме — 75 тисяч гривень. Цих грошей має вистачити, щоб дитячі голоси залунали в реконструйованих стінах приміщення, а вже на обладнання видатки запланувала сільська рада — зі свого бюджету.

«Гроші нещодавно надійшли до району, — розповіла газеті Лідія Петрівна. — Зараз укладаємо договір на виготовлення проектно-кошторисної документації. Після того, як вона пройде експертизу, ми приступимо до використання цих коштів».

Секретарівці сподіваються, що у вересні ремонтні роботи вже розпочнуться, а голова фракції «НУ—НС» в облраді Олександр Садиков наголошує: «Якщо навіть у такому великому селі, як Секретарка, немає дитячого садка, завжди є небезпека, що молоді люди почнуть його покидати. Кошти, передані нами до сільради, — це запобіжний захід, щоб цього не сталося, адже майбутнє — завжди за молоддю».